Javuló közbiztonság a Nyugati pályaudvaron

2012. július 13. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

2012. július 12. - A MÁV Zrt., az ORFK és a BRFK együttműködésében megnyílt a rendőrség vasúti alosztálya a budapesti Nyugati pályaudvaron, immár felújított körletben. A folyamatos rendőri jelenlét révén várhatóan javul a biztonság az ország egyik legforgalmasabb vasútállomásán. A beruházást, a több mint egy évvel ezelőtt megnyitott Keleti pályaudvari rendőrőrs tapasztalatai is alátámasztják.

Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Lajtár József r. vezérőrnagy, az ORFK gazdasági főigazgatója, országos rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Tóth Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya és Túrós András, a MÁV Zrt. biztonsági igazgatója a mai napon átadta a BRFK rendészeti Helyettes szervek, Közrendvédelmi Főosztály Nyugati pályaudvari vasúti alosztály frissen felújított irodahelyiségeit az ott szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A MÁV által biztosított beruházás 64 millió forintba került, a korszerűen kiépített és felújított, mintegy 200 négyzetméteren elhelyezkedő irodahelyiségek kulturált, európai körülményeket biztosítanak a rendőrök és az állampolgárok részére egyaránt, hiszen a beruházással újból lehetőség nyílt arra, hogy a rendőri segítséget kérők a nap 24 órájában problémájukra megoldást találjanak. A rendőrség munkatársainak tevékenysége a pályaudvarokon és a nagy forgalmú vasútállomásokon az utasok, turisták által elvárt biztonság szavatolásának egyik alapfeltétele.

„A MÁV egyik legforgalmasabb pályaudvarán létesült a vasúti rendőr alosztály. Az utasok személyi és vagyon biztonságának megteremtése kiemelten fontos a MÁV számára. Az alosztály nem egyedül fogja őrizni a rendet, hiszen a MÁV Vasútőr Kft. vasútőrei, fegyveres biztonsági őrei is az utasok biztonságát szolgálják.” – fogalmazott Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki köszönetet mondott az ORFK-nak és a BRFK-nak a rendőr vasúti alosztály létrehozásáért.

„A Keleti után a Nyugatiban is helyreállítjuk azt a rendet, ami korábban volt. Természetesen a többi fővárosi pályaudvaron is folyamatosan, a korábban kialakított rend szerint ellenőrizzük a biztonságot.” – mondta Lajtár József r. vezérőrnagy, gazdasági főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes. Ezt követően megköszönte a MÁV-nak, hogy európai környezetet biztosít a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek.

Az ünnepélyes átadás során Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénzjutalomban és dicséretben részesített három, vasúti szakterületen dolgozó rendőrt, a MÁV Zrt. biztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájukért.

 

BRFK – Kommunikációs Osztály

MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság