50 megújuló állomás

50_megujulo_allomas

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. A legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó, komplex felújítási programot hirdetett a MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezéssel.

Az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló komplex karbantartási program keretében a lenti térképen látható állomások és megállóhelyek szépülnek meg. 2019 decemberben elkészültek a Déli pályaudvar, Zánkafürdő, Sárvár, Vecsés, Monor, Pilis, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya alsó idénre tervezett felújítási munkálatai. 2019 végéig elkészül Veresegyházon az új, 64 férőhelyes P+R parkoló, valamint Sárváron a homlokzat és a fedett peron teljes mértékű felújítása. A Keleti pályaudvar mellett a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve két nagy utasforgalmat lebonyolító megyeszékhelyi állomáson, Debrecenben és Szolnokon is a legmodernebb LED-falas kialakítású az utastájékoztató táblákat helyeztek ki. További három állomáson - Vecsés, Monor és Pilis – is zajlik a vizuális utastájékoztatás fejlesztése.

 

50_megujulo_allomas_kobanya_also1 Kőbánya-Kispest_új pénztár Kőbánya-Kispest_karbantartás_Sárvár állomás

A budapesti fejpályaudvarokon az utaskomfortjavítási, biztonsági-, környezetvédelmi-, tisztasági munkákat év végéig befejezik. A Déli pályaudvaron ezen felül az utasbiztonsági szempontból kiemelten fontos peronszint határoló mellvédfal helyreállítása zajlik, korszerűsítik a vágányvégtáblákat, az utasterek álmennyezetének felújítását és egyidejűleg a lámpák cseréjét is elvégzik a metró- és peronszinten is

A program keretében 2019-ben elkészült Kecskeméten a P+R parkoló, október végén átadták a forgalomnak Miskolci-Tiszai pályaudvaron a felújított B peront, Újszászon pedig a 60 B+R parkolót. A felújításoknak köszönhetően javul az érintett állomások és megállóhelyek utaskiszolgálási színvonala. A felújítási program előreláthatólag 2023-ig folytatódik, valamint a következőkben a P+R és B+R parkolók fejlesztése is napirenden van.

A felújítási munkák ideje alatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság!

A megújuló állomásokat az alábbi térképen tekintheti meg:

50 állomás

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon 50 állomás térképen282.48 KB2019.08.05.