Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

IRÁNY A BALATON

A nyári szezonban (2020. VI. 20-től VIII. 30-ig) még inkább megéri a Balaton partra utazóknak magukkal vinni biciklijüket.

DÉL-BALATON-PART

Ha bringával utazik, válassza a Budapest és Fonyód / Balatonszentgyörgy között közlekedő Déli \Parti sebesvonatokat, melyekben 16 kerékpárhely található.

Hétvégén valamint előre bejelentett csoportok utazása esetén nagy befogadóképességű (28 db kerékpárhely) kerékpárszállító kocsi vehető igénybe. A vonatok a Balaton partján minden állomáson és megállóhelyen megállnak, ezáltal a déli part valamennyi üdülőhelye elérhető. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

A Balaton déli partján kétóránként közlekedő Balaton és Tópart expresszvonatokon, amelyek csak a forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, 8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve kerékpárhelyjegyre van szükség. Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és a délelőtti órákban, Budapest felé délután és este közlekedő Jégmadár sebesvonatokon korlátozott számban (12-18 db) szállítható kerékpár, alaconypadlós Flirt motorvonatban. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre és kerékpárhelyjegyre van szükség. A Jégmadár sebesvonatok 6:53, 8:53 és 10:53-kor indulnak Budapest-Keletiből Fonyódra / Balatonszentgyörgyre, visszaútban 17:05, 19:10 és 21:05-kor érkeznek a Keleti pályaudvarra.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL A DÉLI PARTRA

A Pécsről Kaposváron és Fonyódon át Tapolcára/Siófokra közlekedő sebesvonaton 8-8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati  pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség. A Szolnokról szombaton és vasárnap Fonyódra közlekedő vonatban 5 db kerékpár elhelyezését biztosítjuk, kerékpárhelyjegy váltása mellett. A Sátoraljaújhelyről és Miskolcról Hatvan – Székesfehérvár - Siófok útirányon át Balatonszentgyörgyig közlekedő Ezüstpart expresszen és a Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Balatonszentgyörgyre közlekedő Aranypart expresszen 44 db kerékpár szállítható. A Szegedről Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével Keszthelyre közlekedő Aranyhíd expresszen 22 db kerékpár szállítható. Az expresszvonatokon utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre/ Balaton túrajegyre, illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

ÉSZAK-BALATON-PART

Az északi parton elsősorban a Tekergő vonatokon javasoljuk a kerékpárok szállítását, melyek Budapest (Kőbánya-Kispest) és Tapolca között közlekednek, és csak a nagyobb állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. Minden Tekergő vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik, legalább 16 kerékpár szállítható.

A Budapest és Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám sebesvonatok, melyek mindegyikén legalább 16 db kerékpár szállítható, a kerékpárszállító kocsiban. A vonat Balatonfüredtől minden állomáson és megállóhelyen megáll. Az utazáshoz menetjegy, gyorsvonati pótjegy és kerékpárjegy / Balaton túrajegy illetve kerékpárhelyjegy szükséges.

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok közlekednek. A Balatonra Budapest-Déliből 6:30 és 18:30 között, Balatonfüredről 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. A Desiro típusú motorvonatok a babakocsival utazók számára is megfelelő körülményt biztosítanak. A vonaton kerékpár csak nagyon korlátozott számban szállítható (4-12 kerékpár). Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre, illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL AZ ÉSZAKI PARTRA

A Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Tapolcára közlekedő Tekergő gyorsvonatban 35-40 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség. A Szombathelyről az északi partra közlekedő Kék Hullám sebesvonaton 16 db kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltásával.

EGER ÉS A BÜKK*

Kerékpárosok a Flirt-önHa a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza az Eger és Hatvan között kétóránként közlekedő vonatainkat, melyeken biztosított a kerékpárszállítás (vonatonként 3 db kerékpárhely). Az utazáshoz menetjegyet és kerékpárjegyet kell váltani.

MISKOLC FELÉ, ZEMPLÉNBE*

Ha zempléni kerékpártúrát tervez, válassza a Hatvanból Füzesabonyon, Miskolcon át Sátoraljaújhelyig közlekedő sebesvonatokat, melyek egy részén 3 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

FERTŐ TÓ

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

SZEGED, KECSKEMÉT FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpár szállításra kijelölt kocsikban kocsinként 3 db, vonatonként összesen 9 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltása mellett.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

Ha kirándulását, nyaralását Kelet-Magyarországon tervezi, kerékpárját is nyugodtan magával viheti. A Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

KerékpárszállításBAKONY, ZALAEGERSZEG, SZOMBATHELY FELÉ

A Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Zalaegerszeg/Szombathely viszonylaton 2020 tavasza óta biztosítunk kerékpárszállítást a Göcsej és Bakony InterCity vonatokban. A vonatokban többcélú teres IC+ kocsik közlekednek, melyekben 8-8 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

PÉCS FELÉ

Budapest és Pécs között kétóránként közlekedő InterCity vonatokon is lehetséges a kerékpárok szállítása. A vonatok 10-es számú kocsijában 8-8 darab kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből.

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.


Kerékpárszállítás