Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

EGER ÉS A BÜKK*

Kerékpárosok a Flirt-önHa a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza az Eger és Hatvan között kétóránként közlekedő vonatainkat, melyeken biztosított a kerékpárszállítás (vonatonként 3 db kerékpárhely). Az utazáshoz menetjegyet és kerékpárjegyet kell váltani.

MISKOLC FELÉ, ZEMPLÉNBE*

Ha zempléni kerékpártúrát tervez, válassza a Hatvanból Füzesabonyon, Miskolcon át Sátoraljaújhelyig közlekedő sebesvonatokat, melyek egy részén 3 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

Ha kirándulását, nyaralását Kelet-Magyarországon tervezi, kerékpárját is nyugodtan magával viheti. A Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

KerékpárszállításÉSZAK-, ÉS KELET-MAGYARORSZÁG

Újabb IC+ többcélú teres kocsik álltak forgalomba a 80-as és a 100-as vonalakon közlekedő InterCity járatokban, ezáltal a vonatokon bővül az elszállítható kerékpárok száma és kerékpárral is elérhetővé válik többek között a 80-as vasútvonalon a Keleti pályaudvarról Füzesabony, innen csatlakozással a Tisza-tó, Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló és Püspökladány. A 100-as vasútvonalon a Nyugati pályaudvarról induló InterCity járatokkal pedig Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza, Kisvárda és Záhony városokban tehetnek egy vagy többnapos kirándulásokat.

Bővebben a kerékpárszállítási lehetőségről a régióban

Kerékpáros túráikhoz az alábbi vonatok esetében Füzesabonyban csatlakozási lehetőséget kínálunk a Tisza-tó felé/felől:

  • IC 560-as Dália InterCity
  • IC 562-es Jázmin InterCity
  • IC 564-es Kamilla InterCity
  • IC 586/682-es Tokaj InterCity
  • IC 519-es Avas InterCity
  • IC 654-es Rigó InterCity
  • IC 658-as Vércse InterCity

KerékpárszállításA legtöbb vonat esetén 8 kerékpárhely áll rendelkezésre, azonban az IC 560-as Dália InterCity, és az IC 658-as Vércse InterCity járatokban október 25-ig nagy befogadóképességű poggyászkocsival (36 kerékpárhely) szolgáljuk ki a kerékpáros utasainkat. Majd október 26-tól az új IC+ kocsik forgalomba állításával vonatonként 8 kerékpár szállítható.

Az InterCity vonatokon a kerékpárt szállító utasnak a menetjegy mellett a pót- és helyjegy, illetve a kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy megváltása kötelező.

A Tisza-tóhoz kiránduló kerékpáros utasainknak a Kerékpáros túrajegyet ajánljuk. A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

Örömmel vesszük, ha az őszi kerékpáros túrázásaikhoz igénybe veszik járatinkat és élményekkel teli utazást kívánunk!

Kerékpárszállítás

Kerékpárszállítás

Kerékpárszállítás a 80-as vonalon - a menetrend a linkre kattintva letölthető PDF formátumban

Kerékpárszállítás

Kerékpárszállítás a 100-as vonalon - a menetrend a linkre kattintva letölthető PDF formátumban

Örömmel vesszük, ha az őszi kerékpáros túrázásaikhoz igénybe veszik járatainkat és élményekkel teli utazást kívánunk!

FERTŐ TÓ

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

SZEGED, KECSKEMÉT FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpár szállításra kijelölt kocsikban kocsinként 3 db, vonatonként összesen 9 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltása mellett.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

KerékpárszállításBAKONY, ZALAEGERSZEG, SZOMBATHELY FELÉ

A Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Zalaegerszeg/Szombathely viszonylaton 2020 tavasza óta biztosítunk kerékpárszállítást a Göcsej és Bakony InterCity vonatokban. A vonatokban többcélú teres IC+ kocsik közlekednek, melyekben 8-8 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

PÉCS FELÉ

Budapest és Pécs között kétóránként közlekedő InterCity vonatokon is lehetséges a kerékpárok szállítása. A vonatok 10-es számú kocsijában 8-8 darab kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből.

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.


Kerékpárszállítás